Over Neotopia

Wat is er mooier dan mensen en teams te zien groeien en bloeien, doordat ze doen waar ze goed in zijn?

Neotopia is in 2008 opgericht door Joost Kerkhofs. Neotopia is voornamelijk actief bij het realiseren van cultuurverandering, leiderschaps- en organisatieontwikkeling. We helpen onze klanten om aantoonbare prestatieverbeteringen te realiseren, o.a. op het gebied van kwaliteit, processen en veiligheid.

 

Sinds 2009 heeft Neotopia zich gespecialiseerd in een wetenschappelijk bewezen methodiek voor Gedragsmanagement in organisaties. Beter bekend als:
“Organizational Behavior Management” (OBM).

agsdi-message-heart

MISSIE

Onze missie is om de wereld een betere werkplek te maken, door beïnvloeders te trainen en coachen in het gebruik van positieve gedragsverandering om het beste uit mensen te halen.

agsdi-facebook-like

VISIE

Gewenst gedrag wordt gestimuleerd door middel van positieve consequenties. Beïnvloeders kunnen  prestaties meetbaar verbeteren door de omgeving te voorzien van de juiste prikkels.

agsdi-pie-chart

OPLOSSINGEN

Neotopia biedt diverse diensten en oplossingen om met je organisatie meer werkplezier te creëren en je zakelijke doelen te behalen.

Joost Kerkhofs

oprichter Neotopia, Certified OBM Expert

Het beste uit mensen halen is niet alleen mijn werk, maar ook mijn persoonlijke missie. Wat is er mooier dan mensen en teams te zien groeien en bloeien door te doen waar ze goed in zijn en zich daarbij optimaal gefaciliteerd en gewaardeerd te voelen. En nog mooier: dat prestaties in ondernemingen er aantoonbaar door gaan verbeteren!

Ik ben dan ook trots dat ik in menig organisatie mensen heb mogen trainen en begeleiden om ze te leren hoe ze zélf hun organisatie weer kunnen laten floreren.

Naast mijn bedrijf Neotopia, en mijn werk voor de Vrije Universiteit, ben ik actief in het schrijven van publicaties voor diverse (online) vakbladen. Ook ben ik co-auteur van het lesmateriaal van de OBM Foundation Level Training, en het lesboek “Organizational Behavior Management – Een introductie” dat wordt uitgegeven door Van Haren Publishing.

Tevens heb ik op het Knowingo leerplatform een OBM Foundation training ontwikkeld die deelnemers voorbereidt op het examen bij APMG International.

Associate trainers / consultants van Neotopia
Neotopia werkt samen met diverse associate trainers/consultants. Alle accociates waar Neotopia mee samenwerkt zijn gecertificeerd op het gebied van Organizational Behavior Management. Bij ieder vraagstuk wordt gekeken naar een passende match tussen ervaring en persoonlijkheid van de trainer / consultant.

Robert den Broeder

Certified OBM Expert

Mijn droom is om OBM uit de sfeer van het topmanagement te halen. Het is heel waardevol om te begrijpen hoe je gedrag kan beïnvloeden. Je wordt er een completer mens van.

Mensen uitdagen en ondersteunen bij hun persoonlijke groei. Dat doe ik graag in de rol van trainer, interim adviseur en coach voor individuen en groepen.

Naast mijn bedrijf Trigono BV, ben ik gastdocent voor de OBM Summerschool aan Vrije Universiteit. Daarnaast ben ik bezig met de inpassing van OBM in diverse frameworks en management filosofieën, zoals ISM, Agile, DevOps en Lean. Ook ben ik co-auteur van het lesmateriaal van de OBM Foundation Level Training, en het lesboek “Organizational Behavior Management – Een introductie”.

Lees hier over mijn persoonlijke connectie met OBM en Neotopia.

Dirk-Jan Swinkels

Dirk-Jan Swinkels

Certified OBM Trainer/Coach

Veel mensen – en managers dus ook – gaan uit van een ‘ perfecte wereld’, en verwachten dat dan ook van de mensen om hen heen. Dit irreële standpunt veroorzaakt stress en maakt ook ineffectief omdat je het probleem daarmee al snel bij de andere legt in plaats van bij jezelf.

Maar mijn beeld is anders dan jouw beeld en de wereld is imperfect. Ik denk dat je dit dan ook beter als beter uitgangspunt kunt nemen. Het is effectiever en ook nog eens prettiger.

Lees hier over mijn persoonlijke connectie met OBM en Neotopia.

Patricia van Rooij

Patricia van Rooij

Certified OBM Practitioner / diergedragstrainer en paardencoach

Van OBM worden we allemaal wat blijer. De focus verschuift namelijk naar dat wat goed gaat, ongeacht het vertrekpunt. Ik deel de kennis met veel plezier. En daarbij zet ik paarden in. Zo kun je ook meteen zien en ervaren dat gedrag makkelijk blijvend te veranderen is. Want gedragsverandering verloopt bij mens en dier volgens dezelfde principes.

Vanuit mijn bedrijf Met 6 Benen Op De Grond trainde ik jarenlang paarden met angst voor vervoer. Zo’n krachtig weigerend dier loopt dan binnen 1,5 uur weer ontspannen en vrijwillig de trailer in. Zo makkelijk kan het ook met mensen in je organisatie gaan.

Lees hier over mijn persoonlijke connectie met OBM en Neotopia.

Dirk-Jan Swinkels

Gerrianne Veenstra

Certified OBM Instructor / Consultant HSE

Mijn naam is Gerrianne Veenstra en ik heb meer dan 15 jaar aan ervaring binnen gerenommeerde multinationals in het veld van Health, Safety, and Environment.

Een aantal jaar geleden heb ik mijn expertise verder uitgebouwd door een Master of Safety Health and Environment te behalen aan de TU Delft, en door Certified OBM Instructor te worden bij OBM Dynamics. Dit stelt mij in staat om complexe interacties tussen cultuur en gedrag te doorgronden in de context van Health, Safety, and Environment.

Sinds april 2022 heb ik de sprong gewaagd en ben ik mijn eigen onderneming gestart, Enjoy-ACE B.V. Van hieruit bied ik o.a. interimdiensten aan. Al mijn werk is gericht op het vormgeven van cultuur en gedragsverandering binnen organisaties.

Een heel mooi onderdeel van mijn werk is het verzorgen van OBM-trainingen en het ontwikkelen van mijn eigen programma’s op het gebied van Safety Leiderschap en Veiligheidsbewustzijn. Hiermee draag ik bij aan het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving waarin medewerkers kunnen excelleren.

Partners

Neotopia heeft de afgelopen jaren met de onderstaande partijen een stevig partnerschap opgebouwd:

OBM Dynamics B.V. is de wereldwijde licentiehouder van de OBM Foundation Level Training™ en de OBM Practitioner Level Training™, die Neotopia als Certified Partner kan verzorgen.

APMG accredits organizations to deliver training courses and consultancy services for a broad range of professional certification schemes.

OBM Solutions B.V. levert slimme oplossingen voor OBM professionals, zoals de OBM Optimizer en de Performance counter. Maar ook de interactieve OBM Foundation training op basis van het Knowingo-platform.