Neotopia helpt organisaties zichzelf te verbeteren

Ieder traject begint met een advies op maat

Hoe krijg je bevlogen medewerkers? Hoe realiseren we werkelijk die gewenste cultuur? Hoe krijgen we mensen zover dat ze gaan werken volgens de landelijke standaarden? Zomaar wat van de typische vragen waarmee organisaties Neotopia benaderen.

Neotopia gelooft in het creëren van zelfredzaamheid. Het draagvlak voor en de acceptatie van veranderingen is groter als de oplossing vanuit de organisatie zelf komt. Daarom komen we het probleem niet voor uw oplossen. Wel traint, coacht en adviseert Neotopia je hoe je als beïnvloeder het beste uit mensen zult halen zodat men optimale prestaties gaat leveren. De bewezen methode van “Organizational Behavior Management” (OBM) staat hierbij centraal. Daarmee creëren we de nieuwe gewenste gewoontes die nodig zijn om daadwerkelijk tegemoet te komen aan de wensen van uw organisatie.

 

De exacte invulling van de training en coaching maken we altijd in overleg. Dat kan op kleine schaal, maar ook via een breed programma. Uiteraard zijn er mogelijkheden om de trainingen (gedeeltelijk) online uit te voeren.

Voor wie?

o.a. voor Directies en Managementteams • Adviseurs van consultancybureaus • Change Managers • Veiligheidskundigen • Kwaliteitsmanagers • Salesmanagers • IT-Managers etc.

agsdi-certificate

TRAINING, OPLEIDING EN CERTIFICERING

Leidinggevenden en consultants leren OBM zélf toe te passen en op deze manier de impact op hun team te vergroten.

Inspiratie

Kennis maken met OBM? Vraag een eenmalige workshop aan. Zowel praktisch ingestoken als theoretisch goed onderbouwd. Mogelijke thema’s kunnen zijn: cultuurverandering, leiderschap, klanttevredenheid, winstgevendheid, productiviteit, veiligheid etc.

Workshop: De paardenkracht van consequenties

Hoeveel PK heeft jouw veranderprogamma? In deze workshop leer je hoe je principes uit de gedragswetenschap slim kunt inzetten om het beste uit mensen te halen en veranderingen succesvol tot stand te brengen én te borgen. En je gaat ervaren hoe dat werkt aan de hand van een oefening  met een paard. Een unieke ervaring! Klik hier voor de details.

Training & Certificering

OBM Foundation Level Training™

Start met een gezonde basis in OBM! Verrijk jezelf en jouw team met de fundamentals performance management, gedragsanalyse en positieve gedragsbeïnvloeding. Leer alles over de basisprincipes van gedragsverandering in organisaties. Deze training kun je afsluiten met een officieel examen en certificering bij APMG International.

OBM Practitioner Level Training™

Leer hoe je OBM toepast in de praktijk aan de hand van een eigen case. Krijg via coaching en intervisie meer zicht op wat wel en niet werkt. Na deze training van circa 6 maanden voer jij zelfstandig OBM-opdrachten uit bij jouw opdrachtgevers. Succesvolle adviesbureaus als House of Performance, KPMG Advisory en UPD gingen je voor! Ook deze training kun je afsluiten met een officieel examen en certificering bij APMG International.

In-company, online & internationaal

Natuurlijk zijn er diverse mogelijkheden voor In-Company trajecten. Daarnaast houdt Neotopia rekening met wensen als online trainingen. De trainingen en opleidingen worden via de Certified Partners van Neotopia over de hele wereld aangeboden!

(OBM Foundation Level Training en OBM Practitioner Level Training zijn handelsmerken van onze partner OBM Dynamics B.V.)

agsdi-people

COACHING / PROGRAMMAMANAGEMENT

Coaching, zowel 1-op-1 als in groepsverband, helpt om snel en effectief veranderingen in uw organisatie te faciliteren. In combinatie met een OBM training of opleiding kan het zelfs een efficiënte vervanger zijn van een full-time consultant.

Executive OBM Coaching

Zelfs na de opleiding tot OBM-professional blijft het soms eenzaam aan de top. Met wie kun je blijven klankborden over de gedragsveranderingen die jij als topman/-vrouw initieert en aanstuurt met behulp van OBM?

De overeenkomst tussen topsporters en topmanagers is dat ze gebruik (blijven!) maken van een coach. Neotopia biedt diverse gecertificeerde OBM-coaches met ruime ervaring op senior management en directieniveau. 

Coaching & Training op maat

Weten welke opleiding, training of coaching bij jou of jouw organisatie past? Samen met jou maakt Neotopia een plan dat ambitieus, maar wel realistisch is en bovendien gericht op het behalen van meetbare resultaten! 

Programma's

Een OBM training en bijbehorende coaching staat vaak niet op zichzelf. Veel organisaties experimenteren ermee, om na succesvolle pilots de kennis en kunde verder in de organisatie te verspreiden via een programma. Neotopia helpt u graag bij het vormgeven en uitvoeren van een dergelijk programma.

|

REFERENTIES

Vele opdrachtgevers en cursisten gingen je de afgelopen jaren al voor!

Lees hier meer referenties

“Over abstracte zaken als engagement en open mindset hebben nog maar weinig mensen een praktisch en goed antwoord. Ik zie daar een grote toegevoegde waarde van de OBM-aanpak.”

Ronald Smit
HRM Functionaris

“Wij beschikken nu over de mogelijkheid om het gedrag op zeer effectieve en constructieve wijze op een positieve manier te beïnvloeden.”

 

Leo Vaandrager
Afdelingshoofd, Albert Schweitzer Ziekenhuis

“Aan te bevelen voor iedereen die zich beroepshalve bezig houdt met Lean, maar ook anderen zullen de praktische waarde van OBM weten te waarderen.”

 

Ben van Wamel
Lean trainer / Consultant

“Mensen stimuleren om gewenst gedrag te tonen, iedereen kan het! OBM maakt het behapbaar voor managers én medewerkers. Positief, direct en leuk!”

 

Melanie Nissink
Project Manager

“Goede training die mij van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam heeft gebracht. Ik weet nu welke positieve invloed ik heb op gedragsvraagstukken”

 

Klaas Jansen
Lean Six Sigma Black Belt