Over ons

Over Neotopia

Historie & Achtergrond

Neotopia zag op 29 april 2008 het levenslicht. Het bedrijf is opgericht door Joost Kerkhofs, die jarenlange ervaring heeft met prestatieverbetering in organisaties. Hij heeft tevens in de eerste 10 jaar van zijn carrière een trackrecord opgebouwd op het snijvlak van business en IT.

Neotopia heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in een wetenschappelijk bewezen methodiek voor Gedragsmanagement in organisaties. De Engelstalige benaming die wereldwijd gehanteerd wordt voor deze aanpak is  “Organizational Behavior Management” (OBM).

Neotopia is ook de financierende partij achter de onderneming OBM Solutions B.V., dat zich specifiek richt op de ontwikkeling van softwaretools voor OBM-professionals. Tot slot staat er ook een sterk netwerk van gecertificeerde OBM-professionals achter Neotopia, dat helpt bij de implementatie van OBM-projecten bij haar klanten.

 

Visie & Missie

KompasDe visie van Neotopia is dat het optimaliseren van prestaties in organisaties niet alleen afhangt van het veranderen van de context. Zoals zo vaak gebeurt bij organisatieveranderingen ligt de focus nog erg vaak op aanpassing van processen en/of systemen. Neotopia vult deze visie graag aan met naar onze mening de belangrijkste component: Gedrag. En daarom is onze visie dat Gedragsmanagement middels de wetenschap van OBM in Nederland en de rest van Europa steeds verder een onderdeel zal worden van de bedrijfsvoering, net als in de VS en Azië. De filosofie en methodologie heeft dezelfde potentie als bijvoorbeeld Lean of Six Sigma en sluit hier naadloos op aan. Zie bijvoorbeeld blogs van de oprichter van Neotopia.

De potentie om met OBM prestaties van organisaties te optimaliseren en het beste uit mensen te halen is enorm. Dit blijkt ook wel uit het feit dat het wordt onderwezen aan universiteiten als Harvard en de Vrije Universiteit Amsterdam. Waar het in de praktijk nog aan ontbrak was een partij die de kracht van OBM kon overbrengen in de organisatie zelf. En daar ligt de toegevoegde waarde van Neotopia!

De missie van Neotopia is om inzicht bieden in een nieuwe wereld vol kansen op het gebied van organisatorische en persoonlijke ontwikkeling, en te helpen bij het veranderen van oude patronen en paradigma’s, op weg naar succes. Wat dat betreft past onderstaande spreuk al jaren bij onze manier van denken:

“When patterns are broken, new worlds emerge.”

Tuli Kupferberg, Auteur

Kortom, Neotopia helpt u bij het creëren van een ‘nieuwe wereld’. En dat is dan ook wat ‘Neotopia’ in klassiek Grieks betekent.

Partners

Neotopia is een wendbare organisatie met een uitgebreid partnernetwerk van gecertificeerde OBM professionals.

Voor iedere situatie hebben wij specialisten die de link leggen tussen gedrag en een specifiek vakgebied.

Enkele van onze vaste partners zijn: